20.1. Endokrinní žlázy

Sledování video textu

 

 

     Endokrinní žlázy jsou žlázy s vnitřní sekrecí, to znamená, že tvoří a vylučují hormony. Hormony jsou extrémně účinné látky účinkující v nepatrných množstvích a přicházející osmózou přes stěny žláz přímo do krve.

 

     Sekrece těchto hormonů je nanejvýš tajuplná, bez nich by tělo nebylo s to najít rovnováhu a nebylo by schopno správně pracovat. Neexistuje skoro žádná tělesná činnost, která by nějakým způsobem - ať přímo nebo nepřímo - nevyžadovala přítomnost hormonů. Existuje stálé působení a spolupůsobení všech endokrinních žláz a způsob, jakým posílají hormony bez prodlení na místo určení i do nejvzdálenějších částí těla je prostě zázrak.

 

     Je ohromující představit si, jak nepatrná kapička krve nasáklá hormonem přinese v okamžiku tento hormon přesně tam, kde je ho potřeba. A také jestliže je potřeba současně více hormonů, ať jsou to dva nebo tucet, dosáhne každý ihned bez zdržení a bez chyby svého místa určení, ať je to hlava, žaludeční krajina nebo prsty na nohou.

     Pro laika je těžké pochopit, že energie, která uvádí žlázy do činnosti, je vlastně ta primární, těžko definovatelná kosmická síla, která je podkladem života a veškerého dění v tomto univerzu.  

 

     Epifýza, šišinka mozková, je anténa nebo přijímací stanice této kosmické energie a síly, která se při vniknutí do těla zredukuje na napětí, které tělo jednak může zvládnout a jednak upotřebit, a sama od sebe vniká do každé endokrinní žlázy a ostatních částí těla. To je ta záhada, proč jste schopni udržet tělo a duši pohromadě a žít rok co rok po desetiletí tak, jak jste zvyklí.

     Tato kosmická síla je věčná a nezničitelná, jenom tělo podléhá rozpadu, degeneraci a ničivým silám, jestliže není soustavně zásobováno potřebnými účinnými látkami, které potřebují buňky a tkáně k regeneraci a k oživení. Na této degeneraci se samozřejmě podílejí i ostatní příčiny. O některých jsme se již zmínili. Také negativní pocity mohou strukturu lidského těla napadnout a zničit.

 

 

Novinky

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze