Čarodějčin hrnec

Čarodějčin hrnec

 

Suroviny:

  • 2 cibule
  • pórek
  • 1 paprika
  • řapík řapíkatého celeru
  • 1 brokolice
  • kapusta (1/2 menší hlávky)
  • čočka předvařená
  • fazole předvařené
  • vývarové zeleninové kostky
  • saturejka
  • koření čarodějka
  • česnek
  • majoránka
  • lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • lžička octa
  • olej pod cibulku (asi 3 lžíce)
  • hladká mouka na dohuštění

 

Postup:
      Nakrájenou cibulku zprudka osmahneme do světlehněda, přidáme pórek, papriku a řapík, které také trochu orestujeme. Když zavadnou tak je podlijeme vodou a přidáme brokolici, kapustu, koření, hořčici a vývarové kostky, zeleninu necháme cca 5 minut povařit a pak přisypeme fazole a čočku. Pokud se nám zdá hrnec málo hustý, tak jej dohustíme moukou, tzv. zaprášením. Luštěniny vaříme dle návodu na krabičce, mouku nejméně 10 min. Při dokončování dosolíme, přidáme lžičku octa (dle chuti).

     Podáváme samotné nebo s chlebem.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech