10-53. Šťáva z hroznů *****
Hrozny obsahují v průměru 80% vody. Jejich obsah cukru je vysoký, ale nepočítáme je k sacharidovým plodům. Jsou bohaté na draslík, železo a převážně alkalické substance.
Čerstvé zralé vinné hrozny patří mezi naše nejzdravější plody. Jsou jedním z nejlepších prostředků k vyloučení kyseliny močové z organizmu. Jsou hodnotné i proto, že povzbuzují vylučování trávicích šťáv.
Bohatá konzumace hroznů a jejich šťávy, se stala jako vyměšovací dieta úspěšnou a oblíbenou metodou k opětovnému dosažení kyselo-basické rovnováhy v těle. Všechny druhy vinných hroznů jsou k tomuto účelu vhodné. 2
Videa o odšťavování najdete zde
Upozornění
Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.