Máme užívat vápníkové tablety?

Máme užívat vápníkové tablety?

 

 

Máme užívat vápníkové tablety?

 

Máme tedy brát vápno v tabletách, abychom potřebu vápníku pokryli?

     Ohledně vápníkového šílenství bychom měli zdůraznit, že právě průmyslové země, které konzumují mléko a mléčné výrobky ve velkém, měknutím kostí trpí nejvíce!

 

Kdyby byla konzumace mléka biologicky správná, neměli bychom potom mít nejstabilnější kostní systémy na světě?

     Houževnaté, rostlinami se živící národy jako Hunové, kteří vůbec nepijí žádné mléko dokazují, že se v posuzování "zdravého" mléka zásadně mýlíme! "Na vápník bohaté" mléko se spojí s vařenými, "na vápník chudými" kyselinotvornými obilnými a masovými produkty, které nadělují měkké kosti a křivá bolestivá záda! Pro tvé děti jsou podstatně lepší následující "náhražky mléka:" Jemné ořechové mléko: "V mixéru po dobu tří minut šlehejme 1 šálek syrových ořechů nebo mandlí zbavených slupek se 1/4 litrem vody a 6 - 8 vypeckovanými datlemi."

 

Kešu-sýr: "Počínej si stejně se šálkem syrových kešu-jader a 3 dlouhými kořeny celeru." Vhodné k syrové zeleninové stravě pro malé i velké.

 

Zmrzlina: "Malý banán rozkrájej na malé kousky a ty dej v plastikovém sáčku do mrazicího boxu. Na druhý den v mixéru rozmixuješ a máš hotovou, stále připravenou, zdravou zmrzlinu!"

 

     Mléko a vápníkové tabletky nejsou odpovědí na měknutí kostí! Intenzivní výzkumy, které probíhaly na klinice Mayo v Rochesteru Minnesotě (USA), daly několik odpovědí, které mléčnou výrobní produkcí vápníkových tablet otřásly do základů. Jak napsal Wallstreet Journal: Paní Dr. Lawrence Riggsová, která tyto výzkumy vedla, zjistila, že ženy, které pijí mléko, nebo berou vápníkové tabletky, či oboje, nemají větší příjem vápníku než ženy, které mléko, výrobky z něj nebo tablety vůbec nekonzumovaly!

 

     Ještě více se měknutí kostí vyvíjelo u těch, které samy užívaly 2.000 mg vápníku ve formě mléka, mléčných produktů či tablet! Tak, a tady máme to nadělení! To však učí již "přirozené zdraví" Jak mohli lékaři, kteří se již od r. 1822 zasazují o přirozené zdraví a nemohli se zabývat drahými výzkumy, nalézt správnou odpověď? Praktický život na tisících trpících pacientech potvrdil jejich nezvratitelné fyziologické zkušenosti. Tito lékaři však předtím také experimentovali s chemickými prostředky a přišli na jejich zbytečnost.

 

Novinky

 

     Tyto velké zkušenosti jsou samoprokazatelné a nezvratitelné! Základní poučka zní: Tělo anorganické minerálie nedokáže přizpůsobovat a zužitkovat! Naproti tomu však nutně potřebujeme všechny látky a vitaminy v organické podobě! Syrové ovoce a zelenina, jakož i ořechy a semena, je dodávají v přebohatém množství a správném přirozeném složení. Žádná laboratoř světa nedokáže přírodu napodobit! Všechny výzkumy v laboratořích byly dosud prováděny na mrtvém materiálu! Proto jsou vápníkové tabletky, které byly vyrobeny z anorganického materiálu, nerozpustné! Výše uvedené výzkumy na klinice Mayo to bohatě dokazují! 

 

     Vaření organické materiály přetváří zpět do anorganického stavu. Minerálie, které naše tělo nutně potřebuje, se tak stanou nepotřebnými! Tyto "vařené molekuly" se najednou našim genům staly cizí. S těmito falešnými látkami, na které náš organismus po miliony let nebyl zvyklý, nyní svádějí zoufalý boj.

Výsledek: nedostatečný výkon, nemoci a předčasná smrt!

 

     Pokud nebudeš kupovat vápníkové tabletky, můžeš si ušetřit hodně peněz, ale navíc tím zabráníš i dodatečnému zkostnatění a zaneřádění svého těla, protože organismus tento mrtvý vápník musí uložit a vyloučit. Jak jsme viděli, jsme desítkami let konzumace "dobré měšťanské stravy" natolik přetíženi, že nepotřebný mrtvý vápník musí být skladován v tepnách, tkáních, kloubech, páteři atd.

 

Další příklad:

     Příčinou negativní vápníkové bilance je kyselinotvorná strava! Hygienici to desítky let pozorovali a doporučili proto konzumovat alespoň 70% zásadité potravy! (viz uvedené výzkumy Dr. Ragnar Bergse!)

     Kyselinotvorné jsou všechny zvířecí produkty, včetně masových výrobků (s výjimkou krve, která je však málokdy zužitkována), všechny mléčné produkty s výjimkou neutrálního másla, všechny obilné výrobky s výjimkou prosa. Kromě paraořechů jsou všechny ostatní kyselinotvorné včetně semen, dále všechny luštěniny včetně burských oříšků, které se řadí mezi luštěniny, ne mezi ořechy!

     Alkalicky reagují pouze ovoce a zelenina. Neexistuje žádná jiná kategorie živin, která je zásadotvorná. Proto je také zcela logické, že hygienici doporučují výživu, která je z 80% (10% rezerva) zásaditá a musí být syrová.

V článku Wallstreet Journalu se dále doporučuje vzdát se kouření, pití alkoholu (anebo jen v malých množstvích) a dále provádět intenzivní tělesná cvičení! Tato doporučení jsou dobrá a učí je také NH, s výjimkou alkoholu, a to ani v malém množství! NH dále doporučuje správnou výživu doplňovat vydatným spánkem a především slunečním svitem, který je ve spojení se stabilní výstavbou kostí absolutně a bezpodmínečně nutný (vitamin D). 

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech