10-35. Šťáva ze zelené papriky
Tato šťáva má vysoký obsah křemíku, který nutně potřebují naše vlasy a nehty. Také slzné kanálky a mazové žlázy těží z této šťávy.
Spolu s karotkovou šťávou, v poměru jedna čtvrtina až polovina paprikové k třem čtvrtinám až polovině karotkové šťávy, je vynikajícím prostředkem při nečisté pleti především tehdy, když odstraňujeme pravidelnými nálevy nebo výplachy odpadové látky z tlustého střeva, přičemž vnitřní čisticí procesy jsou přednější.
Kdo je obtěžován plynatostí zažívacího kanálu a trpí kolikami nebo bolestmi břicha, tornu se velice uleví, jestliže bude pít denně nejméně půl litru této šťávové směsi společně s půl litrem směsi karotka-špenát.
Tyto šťávy se přirozeně nemusí vypít najednou. Jestliže je pijeme ve dvou až tříhodinových odstupech, jsou výsledky dokonce lepší. Já dávám přednost pití před jídlem, nebo mezi jednotlivými jídly. 2
Šťáva z červené papriky má stejné účinky
Upozornění
Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.