Kuřecí medailónky po čínsku

Kuřecí medailónky po čínsku

 

Suroviny:

  • 1 balení sójových plátků s kuřecí příchutí
  • 2 cibule
  • pórek
  • 2 - 3 rajčátka
  • 1 - 2 papriky
  • sójová omáčka
  • spousta koření (provensálské, řecká směs, chmeli sumali, koření na čínu a jiné Vámi oblíbené koření)
  • sůl
  • česnek
  • mouka (případně škrob - škrob je ee)
  •  2 kostky zeleninového vývaru
  • olej

 
Postup:
Plátky dáme do mísy nebo hrnce, pokapeme sójovou omáčkou a přidáme k nim koření a jednu kostku vývaru, vše zalijeme vroucí vodou, necháme stát asi 15 až 20 minut. "Maso" by mělo změknout. Mezitím si připravíme cibulku, pórek, a ostatní zeleninu.

Po změknutí plátky vymačkáme a obalíme v mouce, vodu nevyléváme. Takto připravené plátky osmažíme na pánvi s cibulkou, postupně přidáváme ostatní zeleninu a podlijeme vodou, přidáme vodu z plátků, ještě jednou přidáme koření, sůl a sójovou omáčku. Po deseti minutách dohustíme a vaříme dalších deset minut.

Podáváme s natural rýží a bohatou zeleninovou oblohou.

 

Na sójových výrobcích není nic zdravého, ale pokud jste přežili i na mase, tak jednou za měsíc si tu sóju můžete také dovolit.

Nejlepší je vše obložit syrovou zeleninou.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech