10-51. Šťáva z rajských jablíček *****

Sledování video textu

 

 

     Toto je pravděpodobně ta nejčastěji pitá šťáva z konzervy.

 

     Čerstvá syrová šťáva z rajských jablíček je velmi užitečná a reaguje alkalicky, jestliže nejsou současně tráveny škrobové nebo cukrové výrobky. Dohromady s těmito koncentrovanými produkty je její reakce v zažívacím ústrojí jednoznačně kyselá.

 

Novinky

 

     Rajská jablíčka mají vysoký obsah kyseliny citrónové a maleinové a obsahují něco kyseliny šťavelové. Tyto kyseliny jsou v látkové výměně nutné a užitečné za předpokladu, že jsou živoucí a organické. Vařením nebo zavařováním se stanou anorganickými a škodí tělu, přičemž je jejich škodlivý účinek plíživý a neprojeví se hned

 

     Mnohé případy kamínků v močovém ústrojí jsou důsledkem konzumace vařených nebo zavařených rajčat nebo jejich šťáv, zejména tenkrát, jestliže se jí dohromady se škrobovými a cukrovými výrobky.

 

     Syrová rajská jablíčka jsou bohatá na sodík, vápník, draslík a hořčík.

 

     Existuje nespočetně mnoho druhů rajských jablíček. Ze všech si můžete připravit vynikající šťávu, kterou vždycky vypijte syrovou.

 

 

předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech