Indická omáčka

Indická omáčka

 

Přísady:

  • 1 cibule
  • pórek
  • rajčata
  • paprika
  • okurka
  • květák
  • hladká mouka nebo škrob (nevím, proč tady Jana často zmiňuje škrob, když ho ještě nikdy nepoužila ???)
  • kysaná smetana
  • koření (provensálské koření, chmeli sumali, indické koření)
  • olej
  • 2 kostky zeleninového vývaru
  • sůl na závěrečné dochucení
  • popř. 1-2 lžičky plnotučné hořčice na zvýraznění chuti.

 

Postup:
Nakrájenou cibuli mírně osmahneme, přidáme postupně  pórek a papriku, podlijeme vodou a přidáme zbytek zeleniny. Přidáme koření dle chuti. Po deseti minutách varu zahustíme a mouku povaříme (použijeme-li škrob, vaříme jen 3 minutky proto prodloužíme dobu varu zeleniny), ke konci vaření přidáme kysanou smetanu. Přivedeme k varu a vypneme. Dochutíme solí, já bych ještě přidal 1-2 lžičky plnotučné hořčice pro zvýraznění chuti.Podáváme s těstovinami nebo kynutým knedlíkem, můžeme dozdobit kopečkem sladké šlehačky.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech