Zeleninová polévka s kvasnicovými knedlíčky a nudlemi

Zeleninová polévka s kvasnicovými knedlíčky a nudlemi

 

Suroviny:
polévka

  • polévková zelenina - směs (celer, mrkev, petržel, pórek, kapusta popř. jiná zelenina)
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • provensálské koření

 

Knedlíčky

  • 1 středně velká cibule
  • 2 balíčky kvasnic
  • 1 vejce
  • stroužek česneku
  • majoránka
  • strouhanka
  • olej

 

Postup:

Polévka
Do hrnce s vodou přidáme najemno nakrájenou zeleninu a vývarovou kostku, vaříme 10 minut pak přidáme knedlíčky a dovaříme. Knedlíčky vaříme asi 15 minut. Pokud si nejsme jisti, radši je ochutnáme. Pro větší zábavu při obědě doporučuji udělat knedlíčky pěkně kulaté.

 

Knedlíčky:

na pánvičce osmahneme cibulku a přidáme kvasnice, necháme rozpustit a trochu osmahneme (zhoustnou, a lepí se na vařečku) takto připravené kvasnice necháme vychladnout nejlépe na balkoně nebo na okně (pozor na ptáčky, pokud mají hlad tak vám to sezobou :-)). Do vychladlých kvasnic klepneme jedno vejce, osolíme, přidáme majoránku a česnek. Řádně rozmícháme. Potom začneme knedlíčky zahušťovat strouhankou. Hmota má být celkem tuhá. Z těsta vytvarujeme středně velké knedlíčky (při vaření nám nabudou)

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech