10-38. Šťáva z broskví

 

Broskve obsahují více než 88% vody·a jsou bohaté na draslík, vápník a sodík. Jsou lehce stravitelné, mají silně alkalický účinek na tělo a podporují vylučování trávicích šťáv.

 

     Jak celé plody, tak jejich šťáva, mají projímavý a močopudný účinek a pomáhají při čištění těla při ledvinových problémech a potížích s močovým měchýřem.

 

     Vařením nebo konzervováním broskví se ztrácí jejich účinné látky. Přidáte-li cukr, reagují v těle kysele. 2

 

předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech