Skutečná pravda o bílkovinách!

Skutečná pravda o bílkovinách!

     Stále dostávám otázky, odkud při své skromné ovocné a syrové zeleninové stravě beru bílkoviny.

 

Moje protiotázka vždy zní: odkud má bílkoviny býk, jehož steak máš tak rád? Nemohoucí mlčení a úžas!
Ano, jen z jednostranné stravy - trávy, si zvíře vytvoří zásobu bílkovin nejlepší kvality! A nestačí-li ti býk, co bys řekl na slona a jeho ohromnou svalovou a kostní hmotu? Ten se při zeleninové stravě dožívá 200 let!
Z čeho si žirafy vytvářejí dlouhé krční svaly?

 

     Něco by muselo být v nepořádku, kdyby pán tvorstva - člověk - nebyl schopen si z živých rostlin vytvořit vlastní bílkoviny. Měl by to umět ještě lépe, protože oproti zvířatům má navíc rozum, kterým si může vhodné rostliny vybírat! Ale jeho rozum stačí jen na hrnec na vaření, který jej degeneruje!

 

     Tento mnohostranný, "vyváženou" stravou se živící dnešní člověk trpí škodlivým přebytkem bílkovin. Vysoká věda se stále přidržuje starého, dávno překonaného učení, že člověk není schopen bílkoviny ukládat. Toto "bílkovinové smetí" se ve velkém množství ukládá na nesprávných místech. A to v důležitých vlásečnicích, v mřížkových sítích jater a ucpává je! Pouze důsledný vegetariánský způsob života a "pouštění žilou" jsou s to člověka tohoto bílkovinového smetí zbavit. Nemoci vzniklé v důsledku přebytku bílkovin jsou "nemocemi bílkovinových skladů".

 

     Každý živý tvor si z aminokyselin vytváří typické druhové bílkoviny sám! Přijímá-li hotové bílkoviny, musí je nejdříve rozložit na aminokyseliny a vytvořit si bílkoviny, které tělo potřebuje. Proto je vyloženou pohádkou tvrzení, že bílkoviny dodávají sílu. Pouze budují naše buňky a zdrojem síly mohou být jen oklikou (jako ovocný cukr), když předtím byly zbaveny snáze stravitelných tuků a sacharidů.

 

 

 

 

Novinky

 

 

 

 

     Je to typický jev při půstu. Přebytečné tuky a sacharidy s jedovatými odpady a usazeninami nejdříve "spálí". Pak přijdou na řadu naše buňky, svaly a nakonec je umořen mozek a srdce. Naopak, měl by ses snažit se co nejdříve zbavit všech přebytků bílkovin. Odřekni si proto velké kusy pečeně a obrovské množství léčných výrobků. Pojídání zvířecího masa ti natrvalo nemůže zabezpečit zdraví!

 

    Tělesně pracuješ stále méně, ale jíš pořád více!
Každá potravina obsahuje bílkoviny ve formě aminokyselin. Je téměř nemožné dospět k nedostatku bílkovin.

 

     Bílkoviny se také tvoří z dusíku, který z 80% vdechujeme: "Vzduch obsahuje 4krát tolik dusíku než kyslíku, vodíku a uhlíku dohromady. Tyto látky jsme schopni tělem přijímat a zhodnocovat; dusík se v našem těle může proměnit na bílkoviny. Stává se to pomocí přírodních bakterií. Při optimální stravě jsme schopni, stejně jako zvířata, si z této stravy a čistého vzduchu vytvořit aminokyseliny.

 

    Nikdy bychom nepřišli na nápad zvířata krmit aminokyselinami. Tak se však můžeme zbavit jedovatého zvířecího masa a nemusíme si dělat starosti s dodávkou bílkovin, když se nyní budeme živit a stravovat ovocem, bobule, ořechy, zeleninou, semeny a výhonky."

 


     T. C. Grey se ve svém článku zeptal: "Jak můžeš za den... zlepšit své zdraví?" On sám skočil do studené vody. Jeho tělesná váha se ze 100 snížila na 56 kg. Vypadal mizerně, všichni, i jeho žena, tohoto "polomrtvého" a žalostně vypadajícího muže chtěli odvrátit od úmyslu přejít k přírodní stravě. On však vytrval. Chorobné příznaky se vytratily. Vytvořil si nové tělesné tkáně a sportem se opět dostal na 77,5 kg.
A s velkou vervou v USA začal prosazovat hnutí "Přírodní hygiena".

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze