10-13. Šťáva z grapefruitů ***

 

     Grapefruity jsou prokazatelně jedny z nejhodnotnějších ovocných plodů při odstraňování nebo rozpouštění anorganického vápníku, který se, jako třeba při artritidě, usadil v chrupavce kloubů jako důsledek nadměrné konzumace výrobků z bílé mouky.

 

     Účinnou substancí je organická kyselina salicylová, která pomáhá rozpustit tento anorganický vápník v těle.

 

     Grapefruity jsou také bohaté na ostatní ovocné kyseliny a cukry. Obsahují 87% vody a mají mnoho draslíku, jakož i jiných alkalických prvků.

 

     Nikdy nepřidávejte ke grapefruitům cukr, protože kyseliny způsobují v těle jeho kvašení. Tento ovocný plod potom reaguje v těle spíše kysele než zásaditě (alkalicky).

 

     Jestliže grapefruitovou šťávu konzervujete nebo jiným způsobem zahušťujete, ztrácí se tím hodnota organických prvků a kyseliny se promění v anorganické, které mají pro tělo jen malý význam. 2

 

 

předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech