Milánské špagety - a la Maděra

Milánské špagety - a la Maděra

 

Suroviny na 3 porce:

  • 2 mrkve,
  • 1/2 středního celeru,
  • 1 větší cibule,
  • 1 rajský protlak,
  • olej (asi 2-3 lžíce pod cibulku) ,
  • sůl,
  • dobromysl,
  • tymián,
  • 6 kuliček nového koření,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • špagety,
  • strouhaný sýr (např. eidam nebo cihla) na posypání

 

Postup:
Jako u všech našich receptů opět příliš nezáleží na poměru surovin. Cibulku zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a podlijeme asi hrnečkem horké vody. Přidáme nové koření, dobromysl a tymián (zde je důležité dodržet "míru" - 6 kuliček nového koření a dle chuti, jak říkaly báby bylinářky, co se mezi tři prsty vejde tymiánu a dobromysly). Podusíme cca 15 – 20 minut na mírném ohni, většina vody by se měla odpařit. Před koncem varu přidáme rajský protlak, česnek a dle potřeby přisolíme.

 

Návod na přípravu špaget najdete na obalu. Nám se nejvíce osvědčily špagety Démant od bratří Zátků.

Podáváme s vařenými špagetami a můžeme posypat sýrem.

 

Máte-li rádi špagety,
udělejte si raději tohoto jídla více porcí!

:o)

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech