10-23. Třešňová šťáva
Třešně obsahují 80% vody, jsou bohaté na přírodní ovocný cukr a minerálie.
Tmavé třešně jsou pro tělo užitečnější než světlé, protože obsahují větší množství hořčíku, železa a křemíku. Jsou cenné pro čištění krve a stimulují vyměšování šťáv zažívacího ústrojí a moče. Jsou účinné jako čisticí prostředek jater a ledvin.
Během sezóny koupíme snadno a lacino dobré, zralé třešně a jejich šťáva chutná fantasticky. 2
Upozornění
Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.