10-10. Šťáva ze zelených fazolí

 

    Šťáva ze zelených fazolí je zvlášť užitečná pro diabetiky. Cukrovka je výživou podmíněná nemoc, jejíž příčinou je nadměrná konzumace koncentrovaných škrobových produktů a produktů z cukru. Jedení masa stav jen zhoršuje. Injekce inzulínu tuto nemoc neléčí. Cukrovka není dědičná choroba. Může však být odůvodněna zděděnými zvyklostmi jíst nadměrné množství uhlovodanů. 

 

     Jestliže dáváme dětem anorganická, vařená jídla z mouky a obilí a pasterizované nebo vařené kravské mléko, pak je to jeden z důvodů vzniku cukrovky u dětí a konečně i u dospělých. 

 

     Inzulín je substance vylučovaná slinivkou břišní aby tělo bylo schopno správně využít přírodní cukry jako palivo, které dodává energii pro tělesnou aktivitu. Jak jsem již poukázal tělo může účelně využít jen přírodní, živé organické cukry, které jsou v nadměrné míře dodávány čerstvou syrovou zeleninou, saláty a ovocnými plody.

 

     Tělo nemůže zužitkovat škroby a tovární cukr tak, jak jsou, nýbrž je musí rozložit na jednoduché cukry. Škrob je anorganický produkt a druhy cukrů, které se z něj v těle vytvoří, jsou také anorganické. Anorganické látky ale žádné enzymy neobsahují. Proto je slinivka břišní těmito pochody přetížena. Tělo nakonec obdrží jen životaprosté molekuly, které nemají žádné obnovovací (regenerační) nebo užitečné vlastnosti. Toto pak vede k onemocnění cukrovkou.

 

Novinky

 

     Skutečnost, že diabetici vytvářejí nadměrně tukovou tkáň, je jen následek nesprávné stimulace anorganickým inzulínem, který nejenže žádné odpadové látky nespálí, ale dokonce je pomáhá ukládat. Zjistilo se, že šťávy ze zelených fazolek a růžičkové kapusty obsahují účinné látky, které dodávají základní prvky přirozeného inzulínu, produkovaného slinivkou břišní.

 

     Při diabetu se docílí uspokojivých výsledků tehdy, jestliže se nemocný zřekne všech koncentrovaných škrobových a cukrových produktů a pije směs šťávy z karotky, hlávkového salátu, zelených fazolek a růžičkové kapusty (jeden litr denně, jako dodatek k půl litru šťávy z karotky a špenátu).

 

Šťáva ze zelených fazolí obsahuje mnoho živin a prospěšných látek pro lidské zdraví, mezi její výhody patří:

  1. Podporuje trávení
    - šťáva ze zelených fazolí obsahuje vysoké množství vlákniny, která pomáhá regulovat trávení a udržovat zdravou střevní mikroflóru.
     
  2. Snížení hladiny cholesterolu
    - šťáva ze zelených fazolí obsahuje fytochemikálie, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a zlepšují celkovou kardiovaskulární funkci.
     
  3. Posiluje imunitní systém
    - šťáva ze zelených fazolí obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které posilují imunitní systém a chrání tělo před infekcemi a chorobami.
     
  4. Zlepšuje metabolismus
    - šťáva ze zelených fazolí obsahuje mnoho bílkovin a minerálů, které pomáhají zlepšit metabolismus a zvýšit energetickou úroveň.
     
  5. Podporuje zdravé hubnutí
    - šťáva ze zelených fazolí je nízkokalorická a obsahuje málo tuku, což ji činí ideální nápojem pro lidi, kteří chtějí zhubnout.
     

Zelené fazole jsou však známé svým vysokým obsahem vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů, což z nich dělá zdravou a výživnou potravinu.

 

předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze