Květákovo-kapustové karbanátky

Květákovo-kapustové karbanátky

 

Suroviny:

  • 1 květák
  • 1/4 kapusty
  • cibule
  • kmín
  • česnek
  • koření na karbanátky
  • sůl
  • 1 vejce
  • strouhanka


Postup:
Květák a kapustu uvaříme do měkka (tak aby se květák rozpadal), v osolené a okmínované vodě. Okapeme a necháme vychladnout. Z vychladnutých surovin uděláme hustou kaši, přidáme nasekanou cibuli, česnek, koření a vejce. Dle chuti dosolíme. Uděláme těsto, které dohušťujeme strouhankou. Z tužšího těsta vytvarujeme karbanátky, které ještě ponoříme do strouhanky. Konečný produkt osmažíme na pánvi.

Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.

 

poznámka:

povede-li se vám nadělat karbanátků v množství, které by stačilo pro region vojáků, nezoufejte, nesmažte všechny kousky, raději je schovejte do mrazáku na jindy, jde to úplně perfektně :-)

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech