Zapékané těstoviny se špenátem
Suroviny:
- 1 balení mraženého špenátu
- 1 cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 1 balíček těstovin, nejlepší jsou větší těstoviny jako vrtulky, mašličky apod.
- 1 smetana
- 2 vejce
- 100 g sýra
- olej
Postup:
Na dozlatova osmažené cibulce udusíme špenát s přidáním vývarové kostky. Dusíme deset minut. Na konci varu přidáme česnek.
Uvaříme v osolené vodě s trochou oleje těstoviny dle návodu na obalu, nerozvařujeme, spíše je necháme trochu nedovařené
Vše smícháme v pečící míse a polijeme vejci rozšlehanými ve smetaně a posypeme sýrem.
Dáme zapéct do vyhřáté trouby (190 - 200 stupňů) cca na 30 minut.
Podáváme se zeleninovou oblohou.
Variace: nemusíte mít sýr, nebo smetanu, ale alespoň jedno je super.