10-45. Šťáva ze šťovíku
Šťáva z francouzského širokolistého šťovíku je vynikající pomoc pro lenivá a ochablá střeva k znovuzískání normální funkce, jestliže současně odstraníme nahromaděné odpady ze střeva nálevy.
Šťovík je bohatý na oxalát (šťavelan draselný), který je pro tělo cenný jen v syrové, organické formě. Nikdy ho nemáme jíst vařený. Obsahuje zvláště velké množství železa a draslíku, které neustále potřebují krevní buňky a velké množství fosforu, síry a křemíku, které potřebuje každá část organizmu od hlavy až k patě.
Kombinace těchto prvků činí šťávu, jako výživu žláz, nanejvýš hodnotnou. 2
Upozornění
Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.