10-12. Šťáva z fenyklu

 

     Rozeznáváme dva druhy fenyklu, a to normální zahradní či sladký fenykl, který se používá jako koření nebo aroma, a florentinský fenykl, zvaný také finocchio, který ve velkém množství konzumují Italové a některé latinské národy.

 

     Ten první, který se počítá mezi koření, není vhodný k přípravě šťávy.

 

     Zato florentinský druh dává vynikající šťávu. Tato rostlina patří do skupiny celerovitých, ale její šťáva je daleko sladší a aromatičtější než celerová. Tato zelenina je často omylem nazývána anýzovým celerem, ale italský název finocchio je nejčastější.

 

     Šťáva z fenyklu je hodnotný prostředek k tvorbě krve, a tím užitečný při menstruačních poruchách. Za tímto účelem se s úspěchem pije buď čistá, nebo v kombinaci s karotkou a červenou řepou. 2

 

 

předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech