Janin hráškový krém

Janin hráškový krém

 

Suroviny:

  • 3-4 pytlíky mraženého hrášku,
  • 4 zeleninové kostky,
  • 1 smetana (125 ml),
  • koření - majoránka, sušený česnek, mletý kmín, popř. jiné koření dle chuti
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • na dochucení sůl, polévkové koření
  • petržel kudrnka
  • olej,
  • cibule

 

Na zahuštění:

  • hladká mouka,
  • voda,
  • lžička soli
  • (do hrníčku nasypeme mouku, lžičku soli, zalijeme vodou a rozkvedláme)

 

 

Tuto polévku jsme pojmenovali podle mé kolegyně Jany Kavkové, která nám tento recept prozradila.

Rodiče si na polévce moc pochutnali.

 

My budeme vařit opět ve velkém, osmilitrovém zeleném hrnci, cca 6 litrů polévky.

Doba přípravy: cca 30 minut.

 

Postup:
Do hrnce s vodou nasypeme hrášek a vhodíme zeleninové kostky, hořčici, trochu osolíme a přidáme majoránku, popř. i jiné koření. Necháme vařit 10 min a rozmixujeme. Dle konzistence můžeme zahustit hladkou moukou, v tom případě vaříme dalších 10 minut. Ke konci varu přidáme smetanu a necháme převalit. Dochutíme solí a nakonec přidáme petrželku kudrnku.  

 

Pro lepší chuť polévky osmažíme 2 cibule na oleji, pěkně dozlatova a vsypeme do polévky. Ti šikovnější z vás mohou zvolit opačný způsob přípravy. Nejdříve osmažit cibulku, pak zaprášit moukou, přidat vodu, hrášek, kostku

 

Ozdobíme snítkem petrželky kudrnky a můžeme podávat.

dobrou chuť :o)))))

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech