Čínská fialová polévka s nudlemi
Suroviny:
- 1/4 červeného zelí
- 1/4 bílého zelí
- 1 čínská zeleninová směs
- slabé čínské nudle
- 1/4 menšího celeru
- 1 mrkev
- kostka zeleninového vývaru (1 kostka na litr)
- voda
- kmín drcený nebo mletý
Opět připomínám, co do polévky přidáte, to si sníte. Když doma nemáte nějakou surovinu, vynechejte jí nebo nahraďte jinou :o))))))
Postup:
Do hrnce s vodou přidáme zeleninu, kostku vývaru, kmín a necháme 20 minut vařit. Tři minuty před dovařením přidáme nudle, pokud je nutné, tak dosolíme.
Tahle polévka má temně fialovou barvu od červeného zelí, když dáte zelí bílé nebo pekingské, tak bude mít barvu světlejší.
Gurmáni, vy si přidejte ještě smetanu a polévka do večera nevydrží. Tedy né, že by se zkazila, ale prostě ji sníte a k zítřejší večeři vám už nic nezbude :o)))))