Zapékané kapustičky

Zapékané kapustičky

 

Suroviny:

  • těstoviny (1 kg - např. vrtulky, kolínka)
  • kapusta růžičková
  • pórek
  • cibule
  • koření everest
  • 4 zeleninové vývarové kostky
  • smetana ke šlehání
  • tvrdý sýr
  • niva
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej

 

Postup:
      Očištěné kapustičky, oloupanou cibuli a omytý pórek dáme vařit spolu se dvěma kostkami, vaříme do měkka, ale tak, aby se nerozvařily, cca 15 minut.
     Těstoviny vaříme dle zvyklostí také nerozvaříme, raději je vaříme o 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu.
      Na pánvi si rozpálíme olej a připravíme bešamelovou omáčku, kterou ochutíme kořením a 2 zeleninovými kostkami, povaříme cca 10 minut a přidáme část sýra.
     Do vymaštěného pekáče klademe nejprve uvařené těstoviny, které prolijeme smetanou, na ně rovnoměrně vrstvíme kapustičky, rozkrájenou cibuli a pórek vše zalijeme omáčkou. Navrch posypeme sýrem a dáme zapéct přibližně na 20 minut, podáváme se zeleninovou oblohou.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze