10-43. Šťáva z červené řepy *****

Sledování video textu

 

 

     Šťáva z červené řepy je velmi hodnotná pro tvorbu červených krvinek a vůbec k celkovému posílení organizmu.

 

     Zvláště ženy by měly využívat jejího účinku a pít denně půl litru směs karotka-červená řepa. Směs může obsahovat 100 až 250 gramů šťávy z červené řepy. Používá se jak řepa, tak její listy.

 

     Pije-li se najednou, čistá a ve větším množství než jedna vinná sklenička, může její silně čisticí účinek způsobit točení hlavy nebo pocit nevolnosti. Přičítá se to reakci jater. Podle mých zkušeností je lepší začít s malým množstvím šťávy z červené řepy a větším množstvím šťávy z karotky a podíl z červené řepy pozvolna zvyšovat 200 až 250 gramů dvakrát denně je obyčejně dostačující.

 

 

     Šťáva z červené řepy je také prospěšná při poruchách menstruace, jestliže se v tuto dobu pije v malých množstvích, a to vinná sklenička (60 až 100 gramů) dvakrát až třikrát denně.

     Během klimakteria dosáhnete touto šťávou lepší a trvalejší výsledky než medikamenty a umělými hormony, které působí degenerativně.

 

     Každý medikament a každý anorganický, syntetický hormon nemá nakonec nic jiného než jen přechodný, zmírňující účinek. Ten, kdo takové medikamenty a hormony užívá, tím vlastně trpí, protože tělo musí tyto anorganické látky zase odstranit. Každý medikament, který zmírňuje stav nemoci nebo léčí, zaručeně přivolává do budoucna snad ještě horší onemocnění. Z dlouhodobého pohledu trpíte přece vy, když užíváte medikamenty, a ne lékař, který vám je podává.

 

     Příroda nás vybavila přirozenými prostředky, jejichž pomocí si můžeme udržet zdraví, energii, sílu a vitalitu. Dále nás vyzbrojila, ve větší nebo menší míře, nutnou inteligencí, abychom pátrali po vědění. Jestliže inteligence používáme, příroda nám pomáhá.

 

Novinky

 

     Obsah železa v červené řepě není sice příliš vysoký, ale toto železo má takovou kvalitu, že je vynikající výživou pro červené krvinky. Co se týká chemických prvků v červené řepě, je významné, že sodík jich tvoří více než polovinu, kdežto draslík jen 5%.

     Tento poměr je velice příznivý, protože rozpustnost vápníku zůstane zachována. Je to důležité právě tehdy, když se již anorganický vápník z vařené potravy stačil v těle nashromáždit a vytvořit v krevních cévách usazeniny, které vedou ke ztrátě elasticity cévních stěn, jak to vidíme například u křečových žil, arteriosklerózy nebo zahuštění krve. Všechny mohou zavinit vysoký krevní tlak a srdeční potíže.

 

     Obsah draslíku dodává výživu pro fyziologické funkce těla, zatímco 8 % chloru je vynikající organický čisticí prostředek pro játra, ledviny a žlučník a mimoto povzbuzuje aktivitu lymfy v celém těle.

     Směs s karotkou dodává mimoto fosfor, síru, draslík a jiné alkalické (zásadité) prvky. Dohromady s vysokým obsahem vitaminu A je tato směs ideální, přirozený tvůrce krve.

 

předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zdarma eShop Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech