Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

 

Suroviny:

  • Celer
  • Mrkev
  • Cibule
  • Kávová lžička hořčice
  • Olej
  • Hladká mouka
  • Nové koření, bobkový list, provensálské koření
  • Sůl
  • Smetana
  • Citrónová šťáva

 

Postup:
Nakrájenou cibuli zprudka osmahneme, když začne žloutnout, tak přidáme mrkev a celer. Smažíme do té doby, než se znova začne uvolňovat olej z mrkve. Potom zeleninu podlijeme vodou, přidáme koření, hořčici a sůl. Necháme 5 minut vařit, pak omáčku zahustíme rozkvedlanou moukou ve vodě (aby se nedělaly v hrnečku hrudky stačí přidat špetku soli), a necháme 10 minut vařit, na konci varu přidáme smetanu a opatrně zakapeme citrónem.
 

Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze