4. Předpoklad zářícího zdraví: zdravě myslet

Sledování video textu

 

 

"Jak člověk v hloubi svého srdce myslí, takový je."

 

Ve III. díle svého spisu "Stvořitelova pomoc pro všední den" referuje dr. Norman Vincent Peale o rozhovoru s jedním mladým řidičem taxíku - černochem. "Jak se cítíte dnes ráno?" zeptal se mladý taxikář. Dr. Peale odpověděl: "Docela dobře. "

"Docela dobře!" vykřikl taxikář. "Docela dobře je málo!"

"Jak se tedy daří vám?" zeptal se dr. Peale.

"Jednoduše Výborně!" odpověděl mladý černoch.

"Daří se mně fantasticky! Nemám žádné nezdravé myšlenky ani pocity, nemám deprese, nic mne netrápí a cítím se skvěle.

 

Dr. Peale cituje, co mu ten mladý řidič řekl:

„Pro pocit zdraví se musí zdravě myslet. Umínil jsem si už před časem, že zůstanu zdravý a aktivní."

Dr. Peale pokračuje ve svém článku:

"Vždycky se najde někdo, kdo popírá, že vás zdravé myšlenky mohou udělat zdravými."

Postižení říkají: "Ale já mám skutečné problémy."

Vůbec nezlehčujeme tělesné potíže, není-li však něco v pořádku, může být životní a samoléčící síla povzbuzena "pozitivním myšlením".

 

Novinky

 

     Plně souhlasím s dr. Pealem. Uznávám stoprocentně, že tak, jak se o svém stavu vyjádříte, tak působí váš výrok na vás a na vaše okolí.

     Stále mě rozveseluje a uspokojuje reakce lidí, kteří se mě ptají: "Jak se vám daří?" Vždycky odpovídám bez váhání: "Ach, mně se daří fantasticky!". I ti nejzamračenější, ať už se sami ptali, nebo to náhodou zaslechli, naladí svůj obličej do úsměvu, který přetrvává, když už jsem dávno odešel.

     Jestliže chcete tuto radost pocítit, zkuste lidem říkat: "Ach, mně se daří fantasticky!" a budete se v tom okamžiku i tak cítit! Vaše trudné myšlenky zmizí.

 

     Dnes ráno jsem si uvědomil, s jakou přesností chápou mladí lidé problémy dnešní doby, když jsem otevřel dlouhý dopis jednoho mladého ženatého muže, o kterém jsem dlouho nic neslyšel. Napsal:

     "V několika uplynulých letech mě jisté okolnosti ve světě přiměly k zamyšlení. Během posledních roků jsme si pěkně cestovali po světě, žili v různých městech a viděli mnoho z naší upadající společnosti. Mně se zdá, že člověk sám velmi zřetelně směřuje do slepé uličky. Staletí stará teorie "člověk je dobrý" se sama vyvrátila.

     Zdá se, že jak rychle narůstají problémy, tak se ve stejné míře objevují řešení a všude hledají lidé smysl a účel života. Tyto myšlenky nás přivedly k závěru, že je třeba něco podniknout - a vzdát se velkých snů. Mysleli jsme, že když se má něco změnit, asi bychom měli začít sami u sebe."

 

     Jaká prozíravost a inteligence vychází z tohoto mladého muže!

 

     Je to další potvrzení toho, že mladí lidé kromě hledání tajemství naplněného života pátrají po zdraví a smyslu života.

 

 

předchozí   …   další

Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze