10-31. Šťáva z křenu

 

     Šťávu z křenu nepoužíváme, protože éterické silice nastrouhaného křenu jsou dosti silné a účinné. Sníme-li půl kávové lžičky nastrouhaného křenu, zanechá to v nás nezapomenutelný dojem, neboť křen rozpouští hleny ve vedlejších dutinách nosních a nám kape z nosu a slzíme.

 

     Jestliže sníme dvakrát denně mezi jednotlivými jídly půl kávové lžičky jemně, na kašičku nastrouhaného, nevymačkaného křenu (s přidáním citrónové šťávy ihned po nastrouhání), pomůže nám odstranit hleny z vedlejších nosních dutin a jiných částí těla bez poškození sliznice. Je to tedy rozpouštěcí a čisticí prostředek při abnormálním zahlenění těla.

 

     Podle našich zkušeností opatrně použitý křen smíchaný s citrónovou šťávou nedráždí ani ledviny, ani močový měchýř, ani sliznice zažívacího ústrojí.

 

     Nehledě na hodnotu éterických silicí při rozpouštění hlenů, je křenová kašička dobrým močopudným prostředkem, zvláště užitečným při vodnatelnosti.

 

     Křenová kašička by měla být vždy čerstvě připravená a neměla by být použita, jestliže je starší než týden. Musí se uschovávat. v chladnu, v uzavřené nádobě. Její účinek se zvýší, jestliže se před použitím nechá ohřát na pokojovou teplotu.

 

Novinky

 

     Jestliže jíte denně křenovou kašičku podle uvedeného doporučení, můžete třeba reagovat jen slzením. Přijde na to, kolik hlenu je nahromaděno ve vedlejších nosních dutinách. K rozředění byste neměli používat nic jiného než citrónovou šťávu a po snězení byste neměli nic pít. Jezte kašičku po týdny nebo měsíce a to tak dlouho, dokud ji bez pocitu nevole snášíte. To je potom znamení, že všechny hleny byly zcela odstraněny.

 

     U zahlenění vedlejších dutin nosních je touto metodou odstraněna příčina.

 

     Zpravidla dosáhnete nejlepších výsledků, když šťávu ze dvou nebo tří citronů doplníte do 1/8 litru křenem. Tím získáte směs požadované konzistence, podobající se husté omáčce. 2

 

 

předchozí   …   další

Upozornění

Je pochopitelné, že při závažných onemocněních je lékařská pomoc nevyhnutelná a omezit se v takových případech na léčení svépomocí může být životu nebezpečné. Rady a doporučení, se kterými se setkáte na těchto stránkách, tedy v žádném případě nemají nahradit lékaře. Jejich cílem je spíše prevence různých onemocnění rozšíření všeobecných znalostí a informování o významu přírodních léčivých sil, aby si čtenář v případě potřeby mohl sám pomoci jednoduchými a přirozenými prostředky. Autoři nemohou ručit za následky vyplývající ať už ze správného, či nesprávného použití metod a receptů, které jsou prezentovány.


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze