Nezdravé recepty

Na přípravě těchto stránek se podílely tři dámy: Andulka, Jana a Jarka (jména jsou seřazena podle abecedy).

Pošlete nám prosím Váš vyzkoušený recept na jakékoliv chutné jídlo (foto vítáno).

e-mail: info @ zdravinadlani.cz  

 

Bezmasé recepty (vegetariánské recepty)

včetně fotografii postupů

 

Syrová strava - recepty

 

Polévky

Polévka Kulajda
Oháňková polévka
Jaternicová polévka
Fazolová polévka s uzeným
Čočková polévka s klobásou
Pivní polévka
Domácí česnečka
Slovácká cibulačka
Terchovská polévka
Polévka zelňačka s vejcem
Polévka zelná s uzeným masem
Žampiónový krém
Valašská polévka s houbami
Slepičí svatební
Kaldoun z drůbků
Domácí bramboračka
Pražský hráškový krém

Jídla z hovězího masa

Kežmarská roštěná
Vodňanská roštěná
Slavkovské roštěnky
Písecká hovězí špička
Přerovská sekaná pečeně
Živáňská pečeně
Šumavská pečeně
Ždiarská jehla
Svíčková na tatarský způsob
Plzeňský karbonát
Volyňský guláš
Biftek po židlochovicku
Domažlické ragú
Sekaný znojemský biftek
Slezské závitky plněné

Jídla z vepřového masa

Vepřový řízek žebrácký
Novohradský řízek
Vepřový záhorácký závitek
Vamberecké řízky
Vepřové žebírko mikulovské
Vepřové žebírko horácké
Vepřové kotlety podle pražského uzenáře
Poděbradské ptáčky
Plzeňská vepřová roláda
Moravský vrabec
Uzené maso po horňansku
Šarišská kapusta
Husarská roláda
Pražský hamburger
Zabijačkový guláš
Cikánský chlebíček

Jídla ze zvěřiny

Zajíc na smetaně
Srnčí řízky Hluboká
Karpatská roštěná z jelena
Srnčí ragú sv. Petra
Matliarský guláš
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýta s jalovcem
Kančí hřbet s brusinkami
Lesácký závitek
Jelení biftek po židlochovicku
Divoká husa na lesnický způsob
Dušený bažant na špeku

 

Jídla z drůbeže

Plzeňské kuře
Kuře pečené s nádivkou
Kuřecí prsíčka plněná fáší
Kuře po česku
Krocan pečený s mandlovou náplní
Krocaní prsa pečená s mandlemi
Moravská kachna pečená
Kachna pečená s jablky
Plněná kachna na víně

Husa pečená po staročesku
Husa v šouletu

Jídla z ryb

Pstruh po tatransku
Pečený candát podle baštýře
Pečený kapr Petra Voka
Kapr v černé omáčce (4-5porcí)
Zamagurská ryba

Kapr bez kostí

Bezmasá jídla

Domácí buchty
- Tvarohová náplň
- Maková náplň
Makové šátečkové koláče
Lívance
Koblihy
Domácí perník
Bramborové šišky
Chlupaté knedlíky
Lepenice s cibulkou
Bramborák
Houbová smaženice
Škubánky s mákem (4-5porcí)
Houbové flíčky zapečené
Kynuté knedlíky
Švestkové knedlíky
Bavorské vdolečky
Bramborové placky
Jablková žemlovka
Brokolice s těstovinou

Jídla se slaninou nebo škvarky

Grenadýrský marš
Špekové knedlíky
Grenadýrský marš
Špekové knedlíky
Brynzové halušky
Bramborový guláš
Houbový guláš
Škvarkové placky
Houbový kuba
Škvarkové pagáče
Strapačky se zelím

 

Bezmasé recepty (vegetariánské recepty)

včetně fotografii postupů

 

Syrová strava - recepty

 

Vysvětlivky a doplňky kuchařské terminologie

Zvýšení hmotnosti některých potravin navařením

Jakou dobu potřebujeme na přípravu pokrmu z masa, zvěřiny, drůbeže a ryb

 

 

Podstránky

 

 

 


Naše menu vyberte si

Zdraví na dlani V bavlnce Zářící zdraví Kosmetika Dáša Úsměv pro děti - videopřednášky o dětech Jana-masáže

Videa Video recenze